Kormánypropaganda dől az újonnan indult Sportrádióból

Megosztás

Sportról csak elvétve volt szó a hétfőn indult adó első másfél napja során, Hrutka János is “picit elgondolkodott”.

Hétfőn kezdte meg az adását a Sportrádió, amelynek tulajdonosa a kormánnyal remek kapcsolatokat ápoló Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a tulajdonló cég székhelye pedig Felcsúton van. Ezek alapján aligha meglepő, hogy a Telex munkatársai, akik rááldozták a hétfői napjukat, hogy meghallgassák az új adó műsorát, azzal szembesültek, hogy ömlik a kormánypropaganda.

Mint írják, az első, reggel fél 7-es híradó egyetlen sporthír fért bele, cserébe szó esett arról, hogy “a Bayer-show vendége volt Nagy István agrárminiszter, a kormány erős és bátor intézkedéseket tesz, az ellenzék semmihez sem ért”.

A másik fő probléma az új Sportrádióval, hogy a Telex szerkesztői szerint a műsorvezetők jelentős részéről, többek között Harsányi Leventéről süt a felkészületlenség. A Telex részletes írása a Sportrádió első adásnapjáról itt olvasható.

A propaganda kapcsán egyébként Hrutka János egykori válogatott futballista és sportkommentátor is posztolt, amikor szintén azzal szembesült, hogy a kormányzatnak kedves hírek hangzanak el. “Ezen a ponton egy picit elgondolkozik az ember” – írja. “Azon túl, hogy eszébe jut, hogy a magyar kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést vív csoportjában, hogy tegnap este kiosztották a tavalyi év legjobbjainak járó díjakat labdarúgásban, köztük a Puskás-díjjal, hogy Szoboszlai Dominiknak szerencsére nem súlyos a sérülése, hogy mindeközben elkezdődtek az Australian Open küzdelmei, magyar érdekeltséggel és még sorolhatnám, elmereng, hogy ennek az egésznek így mi értelme, miért kellett pont a sportra is ráhúzni azt a gagyi ruhát, melyről mindenki tudta, hogy a ruhásszekrény dísze, de amíg nem kerül valaki által, valakin a nagynyilvánosság elé, addig nem ciki a megléte.Ez egy sportrádió, vagyis az akart lenni, azonban farsangi időszakban bárminek öltözhet a delikvens. Az ember érti azt is, hogy választások jönnek, hogy kellenek a valós alapokon nyúgvó, megkérdőjelezhetetlen inputok az embereknek, de a sportot kisajátítatni minderre…”

Forrás: Telex.hu, hvg.hu; Fotó: Sportrádió

Kapcsolódó cikkek